Je nám líto, tato nabídka již není aktuální. Podívejte se na další nabídky v okolí či nás přímo kontaktujte.

Prodej zemědělské usedlosti 19450 m2, Květná

Prodej zemědělské usedlosti 19450 m2, Květná

Užitná plocha: - Pokojů: - Číslo zakázky: -
Název: -
-
Adresa: -
Datum aktualizace: -
Druh objektu: -
Stav objektu: -
Zástavba: -
Typ objektu: -
Typ domu: -
Umístění: -

Svého nového majitele vyhlíží tento obnovený statek z kamene s uzavřeným dvorem. Je postavený v polovině 19. století a patří k němu rozsáhlé pozemky a podíl na příjezdové cestě. Objevíte jej v krásné přírodní scenérii v klidné části obce Květná na Svitavsku, v těsné blízkosti královského města Polička. Pokud hledáte nový domov na venkově či místo s pestrými možnostmi tvoření, pak jste "doma".

Dosavadní majitelé rozsáhlou nemovitost v průběhu posledních dvou desetiletí citlivě opravili a zachovali tak jeho původní architekturu. Pět přízemních místností s vybavenou kuchyní můžete okamžitě zabydlet. Dispozice 4+1 je možné rozšířit o mnohem větší prostor k bydlení či ubytování v půdních prostorách pod střechou s novými krovy. Můžete si sem pořídit, nebo si sebou přivést své koně a ustájit je v čistých stájích. Na přilehlé vlastní pastviny ve svahu pak vypustit ovce. Usedlost s dostatečným hospodářským zázemím má nespočet možností, jak ji využít a Jistě vás napadá vlastní motiv a plán, jak zde rozvíjet svůj příběh.

Dům je světlý a suchý a je staticky zajištěn. Okna jsou dřevěná, špaletová. Vnější jsou nová, vnitřní repasovaná. Podlahy ve třech místnostech jsou dřevěné, většinou původní, udržované. Ve světnici a v síni jsou opatřeny dlažbou. Pokoje jsou průchozí, jejich okna jsou situovaná na jih a jihozápad a pokoje jsou slunné. Kuchyň je samostatná, s oknem do dvora a je vybavená nábytkem i spotřebiči. Mezi ložnicí a pracovnou je koupelna se sprchovým koutem, umyvadlem a WC. Další samostatná koupelna s vanou a samostatné WC má vchod ze síně. Ze síně se dostanete do prostorných sklepů v suterénu, či do patra na rozlehlou půdu.

Zatopit v kamnech na dřevo si můžete hned ve třech místnostech. V hlavní světnici se nabízí příležitost postavit kachlová kamna s pecí. Dům je hlavně vytápěn centrálně elektrickým kotlem prostřednictvím radiátorů ústředního vytápění. Dosavadní roční spotřeba je 12 000 kW. Odpad je soustředěn do betonového septiku. Na pozemku je původní 30 metrů hluboká studna. Rozvod pitné vody je dálkovým vodovodem.

Dvůr je příležitostí k odpočinku i k tvoření. V dávné minulosti přistavěná kamenná stodola je vyklizená, ve směru do dvora je otevřená a poskytuje zázemí pro další využití podle záměrů nového majitele.

Rozloha přilehlých pastvin s kusem lesa je příležitostí pro farmaření. Pás zeleně kolem domu zdobí kvetoucí keře od jara do podzimu.

V obci je základní a mateřská škola. Pracovní příležitosti v Poličce (5km) a Svitavách (12 km). Dostanete se tam i vlakovým i autobusovým spojením. Spolkový život zajišťují hasiči. Nakoupit můžete v místním obchůdku a jídelníček můžete obohatit produkty místní farmy Květná zahrada.

Volný čas můžete trávit turistickými a cyklistickými výlety do okolí, v zimě lyžováním a běžkováním. Kryté sportovní haly a bazény jsou v blízkých městech Svitavy, Polička i Litomyšl, kde jsou četné příležitosti pro kulturní vyžití.

Ráda Vás provedu a pomohu zajistit i financování. Těším se na Vás.

Umístění objektu

Kontaktní formulář

*

*

*

*

*

Potvrzuji, že v souvislosti s projevením zájmu o služby Swiss Life Select Reality s.r.o. jsem se seznámil/a s Informačním memorandem pro potenciálního klienta a klienta.

Podobné nabídky